Александър Лукашенко проведе преговори в Минск с руския си колега Владимир Путин. Беларуският президен заяви,

...
Александър Лукашенко проведе преговори в Минск с руския си колега Владимир Путин. Беларуският президен заяви,
Коментари Харесай

Лукашенко с първи думи след срещата с Путин

Александър Лукашенко проведе преговори в Минск с съветския си колега Владимир Путин. Беларуският президен съобщи, че Укрепването на двустранните връзки е естественият отговор на изменящата обстановка в света, при която Русия и Беларус постоянно са подложени на напън. 

В същото време Лукашенко сподели, че Беларус и Русия остават открити за разговор с разнообразни страни, измежду които и европейските: " Надявам се, че в скоро време там ще се вслушат в гласа на разсъдъка и ще преминем към градивно обсъждане както на въпросите на общата сигурност, по този начин и на бъдещия международен ред ". 
-->
Владимир Путин на собствен ред подчертава върху двустранното съдействие в енергетиката, военната индустрия и космоса. Той изрази упованието си, че до края на годината комерсиалният продан сред Русия и Беларус ще достигне рекордните 40 милиарда $.

Преговорите започнаха в уголемен състав с присъединяване на министрите на отбраната и на външните работи. След това е планувана среща на четири очи между Путин и Лукашенко. Очаква се по-късно те да дадат обща конференция.

В навечерието на срещата представителят на Кремъл Дмитрий Песков изрично опроверга изказванията, че Путин отива в Минск, с цел да принуди Беларус да се включи в по този начин наречената специфична военна интервенция в Украйна, отбелязва БНР. 
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР